jueves, 3 de marzo de 2011

ACT 45. El temps va ser creat amb el món

IDEES PRINCIPALS

En aquest text Sant Agustí d’Hipona ens presenta l’argument en el qual afirma que el temps no és més que una creació més de Déu. De manera que abans que Déu crees el temps, el temps no existia. Per a Déu el temps és etern, el seu avui sempre és avui.

TÍTOL

Abans del temps, el no-res

ANÀLISI DEL TEXT

Primerament ens diu que si alguna persona es pregunta que feia Déu abans de crear el temps, cal dir que dir això és absurd, ja que abans de crear el temps, el temps no existia, per aquesta raó és absurd i incoherent que feia aleshores Déu perquè en aquell moment no existia aleshores, ni tampoc els moments, tal i com argumenta Sant Agustí.

Segons aquest filosof Déu és l’ésser sense més, un ésser eternament idèntic, ja que no canvia perquè per Déu no hi ha ahir ni demà sinó que sempre és avui, ja que a ell no li afecta el temps perquè només va ser una creació més. Aquesta creació visible, no és eterna sinó creada en el temps.

Llavors donant per cert que el temps va ser creat per Déu, la pregunta que feia Déu abans de crear el món no té cap sentit. De manera que mentres els nostres anys van i venen, els seus no van ni venen sinó que ell és eternament perfecte i immutable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario