sábado, 6 de noviembre de 2010

ACT.36 La ignorància socràtica

Idees principals

Aquest text escrit per Plató, trobem com Socràtes li està fent una pregunta al seu interlocutor. L'autor és pregunta on està la màxima saviesa i finalment fa caure en ignorància al seu interlocutor, que en un principi es creia coneixdedor d'aquesta.

Títol del text

Aparent poseidor del saber

Anàlisi del text

Aquest diàleg filosòfic de Plató, tracta sobre la saviesa i la ignorància socràtica. L'autor es pregunta on està la màxima saviesa i en troba a un home que es creu savi i poseidor del coneixement, només pensa saber que diferència de l'autor que com no en sap, no es pensa saber, es considera ser ignorant.
La seva frase que resumeix la seva teoria es troba en el text es pensa saber alguna cosa, no sabent res, jo, com que no sé res no em penso saber.
Arriba un punt que es veu la clara ignorancia dels dos interlocturos donant pas a la famosa frase: Jo només sé que no sé res. Es tracta doncs de la primera part del metode socràtic, l'ignorancia, a través d'aquest Sòcrates intentaria donar a llum les idees del seu alumne en aquest cas.

És un documental que explica la filosofia i la vida de Sòcrates en el qual també hi fa una breu introducció de la Grècia Antiga ( fins 4:00 min). Esta format per cinc parts que son les següents: 1- 2- 3- 4- 5.

No hay comentarios:

Publicar un comentario