viernes, 13 de mayo de 2011

ACT. 57 Diferències entre Aristòtil i Kant

Tot i que en la seva teoria el coneixement tenen un cert punt en comú ja que tots dos donen importància a l’experiència i la raó, referent a la seva ètica hi ha una gran diferència.

D’una banda trobem a Aristòtil que sustenta una ètica material i teleològica, en la qual persegueix un fí que és la felicitat. D’altra banda, i oposadament, trobem a Immanuel Kant que sustenta una ètica formal basada en la forma i no en el contingut com l’altra.

Les diferencien diferents aspectes, un d’ells la finalitat, com he esmentat anteriorment, en la qual la ètica de Kant no es tracta d’una ètica teleològica ja que no persegueix un fi sinó que ens diu com hem d’actuar. Segons aquesta època una persona actua moralment quan actua per deure. Segons Aristòtil per altra banda busca la felicitat trobada en la virtut, un terme mitjà entre dos extrems.

Per últim cal destacar que la ètica formal de Kant es tracta d’una ètica que no es basa en l’experiència ( a priori ) sinó que es basa en una serie de imperatius categòrics, en canvi la ètica material de Aristòtil es basa en l’experiència ( a posteriori ) ja que es aquesta qui estableix el terme mitjà, i a través de la qual podem arribar a l’experiència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario