domingo, 14 de febrero de 2010

ACITIVITAT 15:

Comentari de text. Exercici 5, Pàg 129


Idees principals

En aquest petit fragment Montagu intenta definir cultura, desde el seu punt de vista. Segons ella aquesta cultura neix a la societat i s’aprenen una serie d’idees, pensaments i tradicions en conjuntes que porten molt de temps imutables. Aquesta cultura és una forma d'adaptació a l'entorn i és igual a l'ésser humà.


Anàlisi

La primera linea diu: ‘La cultura és la manera que té l’home de situar-se al món.’ És a dir que a partir de la cultura aprèn una serie de comportaments necessaris per l’home dins de la ciutat. ‘un grup d’éssers humans que ocupen un territori comú ha creat amb les seves idees, institucions, estris...etc’ és a dir que la cultura neix a un territori en comú i amb un grup de persones amb idees i
pensaments en comú.

‘La societat humana fa prevaler sobre el medi purament físic’ Això vol dir que la cultura no s’acaba quan mort un conjunt de gent sinó que aquesta continua per futures generacions que tindran i s’implantaran les mateixes idees i valors.

La cultura construeix la natura per beneficiar i a la vegada destruir la cultura ha través de les tècniques. L'home s'educa dins d'aquesta cultura i rep una sèrie de conceptesper comportar-se, s'identifica amb la vida i l'amplia, fent que sigui més viva i plena.

Aquest text relaciona la cultura amb la raó i així tenir la capacitat de crear estris. El bipedisme és un pas molt important ja que permet utilitzar les mans i la construcció i aplicació d'aquests estris.


Comparació

Pel que fa la definició de cultura les podíem relacionar amb aspectes següents: cultura material ( ja que nombra a eines i estris), cultura mental( parla d’idees i sentiments entre d’altres), el resultat de la tasca històrica ( diu que preval sobre el món físic) i sistema com a símbols compartits ja que és important el llenguatge i el diàleg.


Títol

Home, ciutat, cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario