martes, 26 de enero de 2010

ACTIVITAT 14:

Comentari de text. Exercici 6, pàgina 130.

Idees principals

Aquest fragment de Luis Racionero, posa èmfasi en la civilització, és a dir de la ciutat com a mitja de culturització, progrès i refinament de l'ésser humà.


Anàlisi del text

A la primera linea quan diu 'la seva existència assenyala les zones mé cultes del globus', ja que la ciutat es considera un punt d'unió i d'intercanvi d'idees aquest diàleg aporta coneixements alhora que punts de vista. La ciutat determina el progrés de la cultura.

'La ciutat, cruïlla i dipòsit' , en que conviuen diferents punts de vista, emmagatzema els coneixements culturals.

Segons Racionero l'home és salvatge per naturalesa però que gràcies a la ciutat ens tornem civilitzats i educats, aquesta idea la vem reflectida a la frase: 'dins d'ella es domestica el salvatgisme de l'home'.

Dins la ciutat i ha infinitat de creences, d'opinions , d'ètnies ( 'El seu lema és la varietat i l'intercanvi' ), tots aquests grups han d'intercanviar opinions i idees per el bé de la civilització i d'ells mateixos, i així també tenir més coneixement.


Comparació

Segons aquest text viure en societat no és una exigència de la naturalesa, comparteix les idees de Jean-Jacques Rousseau ja que un home natural solitari en principi no necessita a la societat però aquesta vida civilitzada fa que les condicions de vida millorin i que la població evolucioni.
Tot i que té més similituds amb aquesta teoria també li podríem aplicar la de Thomes Hobbles ja que diu que l'home és salvatge per naturalesa ('És domestica del salvatgisme de l'home').

Títol

La ciutat, necessària per l'home.

No hay comentarios:

Publicar un comentario