domingo, 14 de febrero de 2010

ACTIVITAT 19:



La Cultura Com A Activitat Simbòlica. Exercici 2, pág 139

Idees principals

En aquest fragment Cassirer parla de l’home i del món simbòlic en el que vivim actualment en relació l’art, la religió i els diferents esdeveniments de la nostra vida.

Analisi del text

Aquest fragment comença amb la cita del pensador Rousseau ‘l’home és un animal depravat’ és a dir que és de costums viciosos i moralment reprovables. L’home va més enllà de la vida orgànica. Quant aquest sobrepassa la vida orgànica, física , no és una millora sinó un endarreriment, en altres paraules de Wittgenstein els límits del meu llenguatge són els límits del meu món, no podem parlar d’allò que el meu llenguatge no arriba.
La cultura és una revelió contra la naturalesa necessària i l’ésser humà ha d’acceptar la seva cultura.
L’home ha d’adaptar-se ja que no viu en un univers purament físic sinó també simbòlic on intervenen altres aspectes com la religió, l’art o el llenguatge i que aquest també afecten a la nostra vida. Tots aquests aspectes interrelacionats es el que ell anomena xarxa simbòlica que seria un ordit simbòlic, una serie de teixits que representen el mite, el llenguatge, l’art i la religió i que no poden trobar-se aïllats ja que manquen de sentit, ja que a l’ultima frase diu ‘ S’ha envoltat de formes lingüístiques.. de tal forma que no pot veure o conèixer res sense l’interposició d’aquest mitja artificial’ que seria els símbols.

Per poder conèixer el món necessitem el llenguatge a partir dels símbols, és l'ordit simbòlic.

Títol

L’home i els símbols, un teixits sense fí.

Comparació

En aquest fragment ens parla sovint del llenguatge de simbols, aquest no ho hem de confondre amb signes, ja que símbols són aquells signes (paraules) que remeten a un altre significat ocult, en canvi signes és com l’interpretació literal ( allo que representa alguna cosa per algú).

Quan parlem que ens trobem en un univers simbòlics ens referim que totes les paraules tenen un altre significat a part del literal i no només paraules imatges, sorolls. Quan escoltem les onades del mar els signe seria la onada en si o el mar i el símbol la tranquil·litat potser.

No hay comentarios:

Publicar un comentario