domingo, 14 de febrero de 2010

ACTIVITAT 17:

Pag 133 Nº 3 Analitza el contingut de les afirmacions següents i digues a quina actituds davant de la diversitat culturals s'identifica.

-Jo et tolero, admeto que les coses les entenguis així, però cadascú a casa seva.- És una actitud d’aceptació però amb certa distància, relativisme cultural.

-Els immigrants que viuen al nostre país han d’acceptar totes les nostres formes de vida.- Etnocèntrica, pensa que la seva cultura és superior, per aquesta raó han d’adaptar-se.

-És normal que apareguin barris aïllats de gitanos, perquè són gent amb una forma de vida pròpia; no hi veig res de negatiu.- Relativisme cultural, no tenen interes de mantenir contacte. La part negativa es que no es relacionen amb altres cultures i no avançen.

-Com han de tenir feina els immigrants si no en tenim nosaltres!- És una situació de aporofòbia i també amb característiques racistes.

-És impossible entendre’s amb els paios!- És una actitud racista, ja que com ells tenen una altre manera de veure el món i manera de parlar, no volen tenir res amb ells.

Parlant de les diferents posicions davant la diversitat cultural us ofereix-ho aquest video que tracta d'una organització contra el racisme.


No hay comentarios:

Publicar un comentario