lunes, 12 de octubre de 2009

ACTIVITAT 5:

Diferències entre les ciències naturals i les ciències socials


Les ciències naturals es basen basicament en la decucció i inducció. Amb la inducció a partir d’una sèrie de casos trobem una conclusió incompleta o completa si en tenim coneixement de tots els casos, en canvi això seria imposible de realitzar-se a les ciències socials perquè és molt més subjectiva.

Per exemple en les ciències naturals quan
arriben a la conclusió de que tots els corbs són negres ho deduïm per que tots els corbs que veiem són negres, és una cosa objectiva, són negres i és indiscutible, en canvi en les ciències socials tu no pots generalitzar amb les persones per mitjà de l’observació perquè és molt subjectiu i ningú ho veura igual que l’anterior, la neutralitat valorativa és imposible. Per això es diu que el subjecte també forma part de l’obejcte.

Una altre diferència és que a les ciencies naturals hi ha un mètode que s’anomena hipoteticodeductiu i que segueix uns passos en canvi a les ciències socials hi han diversitat d’opinions, alguns pensen que hi ha d’haber un metode específic per les ciències socials (hermenèutica) i altre diu que s’ha d’aplicar el mètode hipoteticodeductiu a les ciències socials (empiricoanalítica). Hi han dos tècniques dins les ciències socials: les quantitatives i les qualitatives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario